Skip Navigation Links

 
Skip Navigation Links    
 
EDUC – PLUS Formare permanenta si profesionalism pentru servicii de calitate acordate copiilor din sistemul de protectie IUNIE

Bucureşti, 23 august 2016

Iunie 2016

 

Pe data de 22 iunie 2016 Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1 a organizat atelierul-dezbatere al copiilor “Noi si comunitatea”. Activitatea s-a derulat in cadrul proiectului EDUCPLUS Formare permanenta si profesionalism pentru servicii de calitate acordate copiilor din sistemul de protectie”, proiect derulat de catre asociatia CRIPS in parteneriat cu DGASPC Sector 1. In cadrul atelierului-dezbatere au fost implicati 16 copii, dintre care 10 copii beneficiari ai serviciilor de tip rezidential si 6 copii din comunitate, colegi de scoala sau prieteni ai copiilor beneficiari.

 

Scopul activitatii a fost consultarea copiilor din sistemul de protectie cu privire la problemele, oportunitatile si solutiile legate de imbunatatirea integrarii lor active in scoala si comunitate. Copiii au fost incurajati sa participe la dezbateri si grupuri de lucru si sa isi exprime opinia in legatura cu modalitatea in care ei percep integrarea in comunitate. Intr-un cadru interactiv, au fost abordate elemente precum conceptul de comunitate, institutiile si profesionistii reprezentativi, activitati si atitudini care sprijina participarea copiilor din sistemul de protectie in viata comunitatii. Pe baza acestor opinii, se vor elabora in cadrul proiectului recomandari pentru o mai buna integrare in scoala si comunitate a copiilor din sistemul de protectie, care pot fi aplicate la nivel local. Cunoasterea perspectivei copiilor beneficiari este importanta pentru a asigura ca aceste recomandari sa fie adecvate si sa corespunda nevoilor reale identificate.

 

Proiectul Educ Plus PEH021 este finantat cu sprijinul Programului RO10-CORAI, program finantat de Granturile SEE 2009-2014 si administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala.

Pentru multe informatii despre proiectul EDUC PLUS va invitam sa accesati site-ul www.cvr-trainer.crips.ro. Pentru informatii suplimentare despre proiect, va rugam sa ne contactaţi pe adresa de mail: rezidential1@yahoo.com, telefon 021/222.99.73,  persoane de contact Raluca Tudor (sef serviciu) sau Loredana Antonie (sef serviciu).
  
  Harta site-ului DGASPC Sector 1
 Administrare